Parti Nagy Lajos: HŐSÖM TERE

 2010.07.21. 22:10

Nagggyon jó! Ha asszondom, szuperkúl és edzs, még semmit nem mondtam. Fuss könyvtárba, ha nem tudod még mi az, azonnal rendeld meg a neten, minimo kettőt, hogy legyen egy tarcsiba is! (Ha kultúrára sóher vagy, könyvtárba meg nem jársz, elárulom, hogy a teljes szöveg letölthető a Digitális Irodalmi Akadémia oldaláról.) Amúgy pécsi kötődésű a csóka,(hogyne mondjam galamb) úgyhogy előre, lokálpatrióták!
Elmesélhetném a sztorit is, de nem untatlak, ha nézel híradót és láttál már gárdista menetelést, nyilas hőbörgést, ha gyomrod szorult már össze bomberos kopaszok láttán, képben vagy.  Az ébredő galambok Tubica Cézár vezetésével átveszik az uralmat Budapesten, a Tisztabúza éjszakáján. Szerzőnk, aki nem mellesleg a mai magyar irodalom legmívesebb polihisztora, (miket beszélek!), szóval  nagyon király  író-ezermester,  mintha ma billentette volna laptopba, és nem több mint tíz évvel ezelőtt.
Már ezért érdemes volt ide születni, ebbe a lángoktól öleltbe, hogy ne gyengus fordításban kelljen olvasni a Hősöm terét, hanem oridzsinal. A nagy nyelvteremtő,  Nagy és az ő teremtő nyelve. Ó, Teremtőm!
Magyarok, véreim!  Ilyen szatíra nem kel ám ki minden fészekben naponta, ötven évenként, ha egy. Olvassátok!

(Emide Buda)

A bejegyzés trackback címe:

https://instantkonyvmoly.blog.hu/api/trackback/id/tr842167345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása