Ismerem a Pörgést

 2011.03.18. 17:17

Ha az ember sci-fi  könyvkiadónál dolgozik, előbb-utóbb ki kell lépnie az Asimov-Lem-Bradbury  háromságból , és már csak royaltyásból, hoppácska, lojalitásból is olvasni kezdi a kenyéradó gazdája által kiadott műveket. Persze nem kellett volna mindjárt egy 500 oldalas téglával kezdeni, de most ezt dobta ki a gép. Robert Charles Wilson Pörgés (Spin) című  regénye izgalmas olvasmány, úgynevezett SF-thriller. Nem a szokásos hardot tolja; űrhajósgyilkolmarslakó-marslakógyilkolűrhajós vagy csúnyaizékelakarjákfoglalniaföldet(de brutalwili nem engedi), viszont van benne szerelem, (még jó!) politika (nem olyan jó!), biblia,(jó!) feszültség, családi dráma, stb., és a végére egy csattanó, no meg az újrakezdés reménysége. Pedig a szerző nem is amerikai, hanem kanadai.(Ha érted hogy mondom.) Belerakott mindent, ami kell,a biztonság kedvéért azért egy marslakót is, hogy tudjuk, merre hány a méter. Na, ha túllépsz a szokásos materialista-evolucionista  avas dumákon, még jól is szórakozhatsz. Egy igazi mai flash and carry könyv, hosszú hétvégére, esős időben.

 

Címkék: wilson pörgés sf

A bejegyzés trackback címe:

https://instantkonyvmoly.blog.hu/api/trackback/id/tr422750627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Learkirálylány 2011.03.18. 17:35:50

na, az idő úgyis esős és nyakunkon a hétvége...ide egy példányt gyorsan:)

Tropescu 2011.03.18. 20:13:42

Esős és szakdolgozat nélküli hétvégére ajánljuk minden kedves érdeklődőnek. :) Várjuk a kritikákat - én személy szerint nagyon nehezen igazodok el a sci-fi műfajban, úgy érzem, eddig nem a javával akadtam össze!
süti beállítások módosítása